Márcio Henrique Nogueira
Bachelor in Food Technology at IFFar - Alegrete/RS - Brazil, Master's degree in Food Science and Technology at Federal University of Viçosa/MG; PhD in Agrifood Biotechnology, Food Science - Université de Lille.
Have very strong skills in technological processes applied in the dairy industry (cheese making, fermented products, dulce de leche, concentred and dried products, membrane separation techniques and spray drying); Physical, chemical, and enzymatic modification of milk proteins and evaluation of the impact of these modifications in the structure and the techno-functional properties of powder proteins; Use of milk proteins as an ingredient for UHT beverages.
Currently, work as a Senior Application specialist for Dairy & Beverages at Cargill Latam Innovation Center
Graduado em Agroindústria no IFFar - Alegrete/RS; Mestre em Ciência e Tecnologia de Alimentos da Universidade Federal de Viçosa-MG; Ph.D in Agrifood Biotechnology, Food Science - Université de Lille.
Tem por especialidade os processos tecnológicos aplicados a indústria de laticínios (fabricação de queijos, iogurtes, doce de leite e lácteos concentrados e desidratados, técnicas de membranas e spray drying); Modificações físicas, químicas e enzimáticas de proteínas lácteas e impacto nas propriedades estruturais e funcionais de proteínas em pó; Aplicação de proteínas lácteas como ingredientes para bebidas UHT.
Atua atualmente como Especialista de aplicação senior para as categorias de Dairy & Beverages no Centro de inovação da Cargill
Áreas De Investigação
- Visão geral
- Publicações
- Identidade
- Ver todos
