Rosangela Rodrigues Dias is a doctoral student in the Graduate Program in Food Science and Technology at the Federal University of Santa Maria (UFSM). Currently, she holds a position as a junior researcher in the Bioprocess Intensification Group (UFSM). He is graduated in Food Technology (2017) and Master in Food Science and Technology (2020) from UFSM. He published more than 20 works in periodicals and annals of events, besides 8 book chapters. He works in the microalgae biotechnology area, with an emphasis on microalgae-based processes and products. The most frequent terms in the context of its scientific production are microalgae, photobioreactors, bioproducts, biofuels, and process integration.
Rosangela Rodrigues Dias é doutoranda do Programa de Pós-graduação em Ciência e Tecnologia dos Alimentos da Universidade Federal de Santa Maria (UFSM). Atualmente, ocupa uma posição de pesquisadora júnior na Grupo de Intensificação de Bioprocessos (UFSM). É graduada em Tecnologia em Alimentos (2017) e mestre em Ciência e Tecnologia dos Alimentos (2020) pela UFSM. Publicou mais de 40 trabalhos em periódicos e anais de eventos, além de 17 capítulos de livro. Atua na área de biotecnologia de microalgas, com ênfase em produção e processos mais limpos. Os termos mais frequentes no contexto de sua produção científica são microalgas, fotobiorreatores, bioprodutos, biocombustíveis e integração de processos.