Doctor in Genetics and Breeding from the Federal University of Viçosa - UFV (2020), Master in Plant Science from UFV (2016), graduated in Agronomy (2014) and in Irrigation and Drainage Technology (2010) from the Federal Institute of northern Minas Gerais ( IFNMG) - Campus Januária. He has experience in the field of Agronomy, with an emphasis on Plant improvement in the bean crop, in classical improvement (preparation, implementation, conduction and evaluation of field and greenhouse experiments, analysis and interpretation of data. Specifically evaluation and selection work). germplasm bank accessions, directed crosses, selection of parents and segregating population, methods of conducting segregating populations, evaluation of the Cultivation Value and Use Assay -VCU, bean technological quality and environment genotype interaction). Professional who has always worked in a team, participating in the management and execution of activities. In plant improvement, the careful conduction of all stages of the improvement programs; the proper planning and installation of experiments; obtaining quality data, followed by an accurate statistical analysis, are relevant aspects that characterize the professional.
Doutor em Genética e Melhoramento pela Universidade Federal de Viçosa - UFV (2020), mestre em Fitotecnia pela UFV (2016), graduado em Agronomia (2014) e em Tecnologia em Irrigação e Drenagem (2010) pelo Instituto Federal do norte de Minas Gerais ( IFNMG) - Campus Januária. Tem experiência na área de Agronomia, com ênfase em Melhoramento vegetal na cultura do feijoeiro, no melhoramento clássico (preparação, implantação, condução e avaliação de experimentos de campo e casa de vegetação, análise e interpretação de dados. Especificamente trabalhos de avaliação e seleção de acessos de banco de germoplasma, cruzamentos dirigidos, seleção de genitores e população segregante, métodos de condução de populações segregantes, avaliação de Ensaio de Valor Cultivo e Uso -VCU, qualidade tecnológica de feijão e interação genótipo ambiente). Profissional que sempre trabalhou em equipe, participando do gerenciamento e execução das atividades. No melhoramento de plantas, a condução criteriosa de todas as etapas dos programas de melhoramento; o adequado planejamento e instalação de experimentos; a obtenção de dados de qualidade, seguidos de uma acurada análise estatística, são aspectos relevantes que caracterizam o profissional.