Publicações no BrCris
 

Carlos Godinho de Abreu

Degree in Biological Sciences - in the Federal University of Lavras completed in 2016. He is a microbiologist with experience in edible mushroom, mainly on the following topics: basidiomycete fungi, induction of the production of composite fruits in addition to mushrooms, edible production for mushroom cultivation using radical molecular techniques, manipulation of nucleic acids and bioinformatics research with emphasis on fungal genomic analysis. He was a Scientific Initiation Scholar during a 3-year training course at the Federal University of Lavras in the Fungi Genetics Laboratory. He holds a Master's degree in Agricultural Microbiology from the Federal University of Lavras and has developed in the line of research Biotechnology of microorganisms applied to agriculture and the environment in the production of organic fertilizers selected from agricultural and agro-industrial by-products, with the use of microorganisms. He is currently a Doctoral Student at the Agricultural Microbiology Program at the Federal University of Lavras (Capes Concept 6) in the ecology, genetics and physiology of microorganisms research line, where he researches in the area of ​​genetic improvement of fungi, molecular biology (manipulation of nucleic acids) and bioinformatics. In addition, if you care about society, if you care about the education of human resources and the download of educational resources for society, without worrying about the education of the challenges of the educational challenges of Brazil.
Graduado em Ciências Biológicas - Licenciatura pela Universidade Federal de Lavras concluída em 2016. É microbiologista com experiência em cogumelos comestíveis, atuando principalmente nos seguintes temas: genética de fungos basidiomicetos, indução da frutificação de cogumelos, produção de composto para o cultivo de cogumelos comestíveis além de dominar técnicas moleculares avançadas, manipulação de ácidos nucléicos e análises de bioinformática com ênfase em análise genômica de fungos. Foi Bolsista de Iniciação Científica durante a graduação durante 3 anos na Universidade Federal de Lavras no Laboratório de Genética de Fungos. É Mestre em Microbiologia Agrícola pela Universidade Federal de Lavras e desenvolveu pesquisas na linha de pesquisa Biotecnologia de microrganismos aplicada à agropecuária e ao meio ambiente na produção de fertilizantes orgânicos a partir de subprodutos agrícolas e agroindustriais, com a utilização de microrganismos selecionados. Atualmente é Doutorando do Programa de Microbiologia Agrícola da Universidade Federal de Lavras (Conceito CAPES 6) na linha de pesquisa ecologia, genética e fisiologia de microrganismos, onde desenvolve pesquisas na área de melhoramento genético de fungos, biologia molecular (manipulação de ácidos nucléicos) e bioinformática. Além disso, preocupa-se com a formação de recursos humanos e a transferência de conhecimento para a sociedade, envolvido sempre em atividades voltadas à superação dos desafios educacionais no Brasil.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •