Mariana Juste Contin Gomes
Graduated in Nutrition (2016), Master (2018) and Ph.D (2022) in Nutrition Science at the Federal University of Viçosa, Brazil. Se did a "Sandwich" Doctorate at Cornell University / USA (2021-2021), as a Fulbright Scholar (2020-2021 cohort). She has research experience in the fields of biofortified foods, with a focus on mineral bioavailability, gut microbiota, functional properties of foods, atherosclerosis, obesity and cardiovascular disease.
Possui graduação em Nutrição (2016), Mestrado (2018) e Doutorado (2022) em Ciência da Nutrição pela Universidade Federal de Viçosa. Realizou Doutorado-Sanduíche na Cornell University/EUA (2021-2021), como bolsista Fulbright (coorte 2020-2021). Possui experiência de pesquisa nas áreas de alimentos biofortificados, com foco na biodisponibilidade de minerais, microbiota intestinal, propriedades funcionais dos alimentos, aterosclerose, obesidade e doenças cardiovasculares.
Áreas De Investigação
- Visão geral
- Publicações
- Identidade
- Ver todos
