He holds a degree in Agronomy from the University of São Paulo (1989), Master's degree (1992) and PhD (2002) in Animal Science and Pastures from the University of São Paulo, USP. Since 2001, he has been an animal nutrition researcher at Embrapa. Until March 2019, at Embrapa Beef Cattle (Campo Grande - MS) and, since then, at Embrapa Livestock Southeast in São Carlos - SP. He has experience in beef cattle nutrition, acting on the following subjects: requirement and efficiency in animal production, quality of animal products and technological solutions for sustainable production. From August 2015 to August 2016, he was a Visiting Scholar at the University of California - Davis.
Possui graduação em Agronomia pela Universidade de São Paulo (1989), mestrado (1992) e doutorado (2002) em Ciência Animal e Pastagens pela Universidade de São Paulo, USP. Desde 2001, é pesquisador da área de nutrição animal na Embrapa. Até Março de 2019, na Embrapa Gado de Corte (Campo Grande - MS) e, desde então, na Embrapa Pecuária Sudeste em São Carlos - SP. Tem experiência na área de nutrição de bovinos de corte, atuando principalmente nos seguintes temas: exigência e eficiência na produção animal, qualidade de produtos animais e soluções tecnológicas para produção sustentável. Entre Agosto/2015 e Agosto/2016 atuou como Cientista Visitante na Universidade da Califórnia - Davis. É membro da equipe do Centro de Inteligência da Carne Bovina (CICarne), da Embrapa Gado de Corte, e conselheiro do Conselho Científico Agro Sustentável (CCAS).