Joseana Severo
Graduated in Industrial Chemistry of Food from the Regional University of Noroeste do RS (2006). Master's Degree in Agroindustrial Science and Technology from UFPel (2009) and a PhD in Food Science and Technology from UFPel, with a doctoral internship at L'école Nationale Supérieure Agronomique de Toulouse (Toulouse INP-ENSAT), France. Research and teaching in the Food Chemistry area with an emphasis on Vegetable Origin Products: Fruits and Vegetables, Post-harvest, Secondary Metabolism, Ethylene, HPLC, CG, MS, transcriptional expression of enzymes involved with maturation. Postdoctoral at the Institut National de la Recherche Agronomique, INRA, Avignon, France. Professor at the Federal Institute of Education, Science and Technology Farroupilha since 2010.
possui graduação em Química Industrial de Alimentos pela Universidade Regional do Noroeste do RS (2006). É Mestre em Ciência e Tecnologia Agroindustrial pela UFPel (2009) e Doutora em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela UFPel, com estágio doutoral na L'école Nationale Supérieure Agronomique de Toulouse (Toulouse INP-ENSAT), França. Atua na área de Alimentos com ênfase em Produtos de Origem Vegetal: Frutas e Hortaliças, Pós-colheita, Metabolismo secundário, Etileno, HPLC, CG, MS, expressão transcricional de enzimas envolvidas com a maturação. Realizou pós-doutorado no Institut National de la Recherche Agronomique, INRA, Avignon, França. Professora do Instituto Federal de Educação Ciência e Tecnologia Farroupilha desde 2010.
Áreas De Investigação
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