Graduated in Physical and Biological Sciences at Faculty of Sciences and Letters Padre Anchieta (1993), Masters Degree in Food Technology at University of Campinas (2004) and Doctorate Degree in Chemistry (with emphasis on Analytical Chemistry) at Institute of Chemistry of University of Campinas (2017). Actually is currently a scientific researcher (level VI) at the Packaging Technology Center of the Food Technology Institute. Has experience in the packaging area, working mainly on the topics: legislation for foodstuffs packaging; foodstuffs packaging migration studies; determination of metals in food and packaging; studies of packaging / food interaction studies and instrumental techniques such as atomic emission spectroscopy (ICP OES and ICP-MS) and scanning electron microscopy.
Possui graduação em Ciências Fisicas e Biologicas pela Faculdade de Ciências e Letras Padre Anchieta (1993), mestrado em Tecnologia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (2004) e doutorado em Química (com ênfase em Química Analítica) pelo Instituto de Química da Universidade Estadual de Campinas (2017). Pesquisadora Científica (nível VI) do Centro de Tecnologia de Embalagem (Cetea) do Instituto de Tecnologia de Alimentos (Ital). Possui experiência na área de embalagens, atuando principalmente nos seguintes temas: legislação de embalagens para contato com alimentos; estudos de migração de componentes de embalagens para alimentos; estudos de interação embalagem/alimento; determinação de metais em alimentos e embalagens e técnicas instrumentais como espectroscopia de emissão atômica (ICP OES e ICP-MS) e microscopia eletrônica de varredura. Membro do Grupo de Trabalho de Embalagens e Equipamentos em Contato com Alimentos da Agência Nacional de Vigilância Sanitária (Anvisa) e desde 2005, o qual trabalha para harmonização e atualização das legislações sobre materiais de embalagem e equipamentos para contato com alimentos.