Publicações no BrCris
 

Laura Cristina Jardim Pôrto Pimenta

Graduated in Nutrition at the Viçosa Federal University with specialization in Clinical Nutrition at the University of São Paulo; Master's degree in Health Sciences (Nutrition) at the Federal University of São Paulo and PhD in Biological Sciences (Physiology) at the Federal University of Minas Gerais. Post-Doctoral in cardiac energy metabolism and renin-angiotensin system. Associate professor at the Lavras Federal University (UFLA) in the Department of Nutrition. Experience as coordinator of Nutrition course at UFLA. Permanent advisor in the in Nutrition and Health Master #769;s degree programme. Experience in Nutrition and Metabolism, working on the following subjects: experimental diets, unconventional food plants, bioactive components and nutrigenomics.
Possui graduação em Nutrição pela Universidade Federal de Viçosa, especialização em Nutrição Hospitalar pela Universidade de São Paulo, mestrado em Ciências da Saúde (Nutrição) pela Universidade Federal de São Paulo e doutorado em Ciências Biológicas (Fisiologia) pela Universidade Federal de Minas Gerais. Pós- Doutorado com a temática metabolismo energético cardíaco e sistema renina-angiotensina. Atualmente é professora associada III no Departamento de Nutrição da Faculdade de Ciências da Saúde da UFLA. Foi coordenadora do curso de Nutrição da UFLA. É orientadora permanente no programa de Pós-graduação em Nutrição e Saúde (Mestrado)/UFLA. Experiência na área de Nutrição e Metabolismo, atuando principalmente nos seguintes temas: dietas experimentais, PANCs, compostos bioativos e genômica nutricional.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •