Graduated in Agronomy (2013), Master?s (2015) and PhD (2018) in Agronomy/Crop Science from the Federal University of Lavras - UFLA. She also completed her Post-Doctorate at UFLA, as a fellow of the Research Coffee Consortium. During her Doctoral and Post-Doctoral studies, she worked on the study of agronomic techniques to optimize the use of water to mitigate the effects of climatic variations on coffee production. She was a professor at the Federal University of Viçosa in the Department of Agronomy (DAA / UFV), on coffee growing area. She is currently a professor and researcher at the Federal University of Lavras, Department of Agriculture (DAG / UFLA). She gives classes on coffee growing, in addition to guiding undergraduate and graduate students of the Agronomy / Crop Science. She has experience with coffee culture and works on teaching, research and technology transfer activities (with direct relationship with coffee growers) with a focus on the sustainability of the coffee production system. She is interested in solutions to mitigate the effects of climate variations on coffee production and in the study of coffee quality as a result of the diversification of the production system.
Possui graduação em Agronomia (2013), mestrado (2015) e doutorado (2018) em Agronomia/ Fitotecnia pela Universidade Federal de Lavras - UFLA. Também concluiu o Pós-Doutorado na UFLA, como bolsista do Consórcio Pesquisa Café. Durante o Doutorado e Pós-Doutorado, trabalhou no estudo de técnicas agronômicas para otimizar o uso da água a fim de mitigar os efeitos das variações climáticas na cafeicultura. Foi professora na Universidade Federal de Viçosa no Departamento de Agronomia (DAA/UFV), na área de cafeicultura. Atualmente é professora e pesquisadora na Universidade Federal de Lavras, no Departamento de Agricultura (DAG / UFLA). Ministra disciplinas na área de cafeicultura, além de orientar alunos de graduação e pós-graduação do curso de Agronomia/Fitotecnia. Tem experiência com a cultura do café e atua em atividades de ensino, pesquisa e transferência de tecnologia (com relacionamento direto com cafeicultores) com foco na sustentabilidade do sistema de produção do café. Tem interesse em soluções para mitigação dos efeitos das variações climáticas na cafeicultura e no estudo da qualidade do café em função das diversificações do sistema de produção.