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Sebastião Tavares de Rezende

Graduated in Pharmacy from Federal University of Juiz de Fora (1981). He specialized in Clinical Analysis by the Federal University of Juiz de Fora (1982). Master's degree in Agrochemistry from the Federal University of Viçosa (1986) with the dissertation "Effects of Genetic Elimination of L1 and L3 Lipoxygenases and Physical Characteristics on n-Hexanal in Soya Bean". PhD in Molecular Biology from the University of Brasilia (1998) with the thesis "Raffinose Oligosaccharides in Soya, Purification and Characterization of Invertases and Alfa-Galactosidases of Microorganisms." Post-Doctorate at the National Center for Agricultural Utilization Research, USDA, Peoria IL , USA. Full Professor at the Federal University of Viçosa since 2015. He has experience in the production, purification, characterization and immobilization of enzymes, with emphasis on the enzymatic treatment of agricultural products. It is active mainly in the following subjects: alpha-galactosidase for the treatment of soy products, enzymes of biotechnological interest such as invertases, inulinases, phytases and in the production of cellulases and hemicellulases involved in the conversion of biomass into fermentable sugars for the production of bioethanol.
Possui graduação em Farmácia pela Universidade Federal de Juiz de Fora (1981). Especialização em Análises Clinicas pela Universidade Federal de Juiz de Fora (1982). Mestrado em Agroquímica pela Universidade Federal de Viçosa (1986) com a dissertação " Efeitos da Eliminação Genética das Lipoxigenases L1 e L3 e de Características Físicas no Teor de n-Hexanal em Grãos de Soja". Doutorado em Biologia Molecular pela Universidade de Brasília (1998) com a tese "Teores de Oligossacarídeos de Rafinose em Soja, Purificação e Caracterização de Invertases e Alfa-Galactosidases de Microrganismos. Pos-Doutorado no National Center for Agricultural Utilization Research, USDA, Peoria IL, USA (2007). Coordenador do curso de graduação em Bioquímica da UFV (2003-2005). Atualmente é professor Titular do Dep. de Bioquímica e Biologia Molecular da Universidade Federal de Viçosa. Tem experiência na área de produção, purificação, caracterização e imobilização de enzimas, com ênfase em aplicações industriais de enzimas. Vem atuando principalmente nos seguintes temas: alfa-galactosidase para tratamento de produtos de soja, enzimas de interesse biotecnológico como invertases, inulinases, fitases e na produção de celulases e hemicelulases envolvidas na conversão de biomassa em açúcares fermentescíveis para a produção de etanol de segunda geração. Pró-Reitor de Planejamento e Orçamento da UFV de novembro de 2008 a maio de 2019. Coordenador da elaboração do Plano de Desenvolvimento Institucional da UFV, PDI 2012-2017 e do PDI 2018-20123. Presidente de comissões responsáveis pela elaboração de resoluções e procedimentos para adequação da relação da UFV com suas Fundações de Apoio.

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