Publicações no BrCris
 

Amanda Regina Alves Calegari

* DOUTORA em Ciências da Saúde pela Faculdade de Medicina de Jundiaí (FMJ) com experimentação científica em animais, utilizando romã em enxertia para regeneração óssea. (2020) * MESTRE em Educação Sociocomunitária com foco em Educação Nutricional, pela UNISAL em Americana/SP (2013) * ESPECIALISTA em Docência no Ensino Superior pelo CEUNSP em Itu/SP (2009). * BACHAREL em Nutrição pelo CEUNSP em Itu/SP (2005). * COORDENADORA do curso Bacharelado em NUTRIÇÃO da Universidade Católica (UCB) em Brasília/DF. (desde 2021) * COORDENADORA do curso Tecnólogo em GASTRONOMIA da Universidade Católica (UCB) em Brasília/DF. (desde 2021) * PROFESSORA nos cursos de Graduação em Nutrição, Tecnólogo em Gastronomia e LATO SENSU em Nutrição da Universidade Católica (UCB) em Brasília/DF. (desde 2021) * PROFESSORA do Programa de Pós Graduação Stricto Sensu em Educação Física da Universidade Católica (UCB) em Brasília/DF. (desde 2022) * PESQUISADORA em NUTRIÇÃO APLICADA A ESTÉTICA e SUPLEMENTAÇÃO NUTRICIONAL, atualmente em pesquisa sobre aplicabilidades do polifenol Resveratrol. (Desde 2012) * Parecerista do Guia do Estudante Abril. (Desde 2012) * Possui larga experiência por atuação em NUTRIÇÃO GERIÁTRICA, onde iniciou pesquisa sobre recursos preventivos à osteoporose. * Possui experiência de atendimento em NUTRIÇÃO CLÍNICA no tratamento à Dependência Química. * Atua com TREINAMENTO/AUDITORIA/CONSULTORIA em empresas do seguimento de alimentação e nutrição (UAN) com foco em Vigilância Sanitária. (Desde 2005)
Master of Education with a focus on socio-communitarian Nutrition Education by UNISAL, with the dissertation "Educating Flavors: Introducing nutritional care in everyday school life of the child" (2013) * Specialist in teaching in higher education by CEUNSP with the monograph "Nutrition Education in Primary Education" (2009). * Bachelor in Nutrition at CEUNSP, with field research "Evaluation of the effect of passion fruit fiber in controlling the blood sugar levels of diabetic patients" (2005). * Coordinator of the Graduate Program and Extension in South Educational Cruise Group, working in units of Itu and Salto/SP - Brazil. * Bachelor Degree Course Coordinator in CEUNSP Nutrition in Itu / SP. * Professor of Bachelor degrees courses in Nutrition, Aesthetics, Biology and Food Technologist in the same University Center. It acts as a teacher since 2006, initially in vocational technical courses and since 2007 has taught in higher education. * President of COMSEA (Municipal Council of Food and Nutrition Security) in the city of Itu / SP. * Researcher in Nutrition applied to Aesthetics, currently in research on applicability of polyphenol resveratrol. * Dietitian in Clinical Treatment of Addictions in Itu / SP. * It has extensive experience in Geriatric nutrition for performance in Nursing Home, where he began research on preventive resources to osteoporosis. * It acts as a consultant for various companies in the field of food and nutrition in the region of Itu and Sorocaba/SP - Brazil. See more in www.amandacalegari.com.br.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •