JEFERSON STEFFANELLO PICCIN
He holds a degree in Food Engineering from the University of Passo Fundo - UPF (2006), a Master's in Food Engineering and Science from the Federal University of Rio Grande - FURG (2009) and a PhD in Chemical Engineering from the Federal University of Rio Grande do Sul - UFRGS ( 2013). He is currently Full Professor II at the University of Passo Fundo (UPF), linked to the Food Engineering, Chemical Engineering and Environmental Engineering courses, and permanent professor of the Graduate Programs in Engineering (ppgENG), Food Science and Technology (ppgCTA). ) and Agronomy (PPGAGRO) from the UPF. His research is concentrated in the area of waste valuation, especially in the development of materials and prospecting for added value by-products. He has experience in the areas of Unit Operations and Process Optimization. He is linked to the research groups "Biotechnological and unconventional processes in the production of food and ingredients" and "Applied Technology to Infrastructure and the Environment". He is also a founding partner of SemioCrop Agrobiotecnologia, a company dedicated to the development of technologies for the On Farm production of bioinputs.
É graduado em Engenharia de Alimentos pela Universidade de Passo Fundo - UPF (2006) mestre em Engenharia e Ciência de Alimentos pela Universidade Federal do Rio Grande - FURG (2009) e doutor em Engenharia Química pela Universidade Federal do Rio Grande do Sul - UFRGS (2013). Atualmente é professor Titular II da Universidade de Passo Fundo (UPF), ligado aos cursos de Engenharia de Alimentos, Engenharia Química e Engenharia Ambiental, e professor permanente dos Programas de Pós-graduação em Engenharia (ppgENG), Ciência e Tecnologia de Alimentos (ppgCTA) e Agronomia (PPGAGRO) da UPF. Suas pesquisas estão concentradas na área de valoração de resíduos, em especial, no desenvolvimento de materiais e prospecção de subprodutos de valor agregado. Tem experiência nas áreas de Operações Unitárias e de Otimização de processos. Está ligado aos grupos de pesquisas "Processos biotecnológicos e não convencionais na produção de alimentos e ingredientes" e "Tecnologia Aplicada a Infraestrutura e Meio Ambiente". Também é sócio fundador da SemioCrop Agrobiotecnologia, empresa voltada para o desenvolvimento de tecnologias para a produção On Farm de bioinsumos.
Áreas De Investigação
- Visão geral
- Afiliação
- Publicações
- Ensino
- Identidade
- Ver todos