Publicações no BrCris
 

Cintia Ladeira Handa

I hold a bachelor's degree in Public Relations from the State University of Londrina (UEL) and a degree in Food Technology from the Federal Technological University of Paraná (UTFPR). I earned both my master's and doctoral degrees in Food Science from UEL, during which I conducted research as part of an exchange program at Mississippi State University (MSU) in the United States of America. I previously served as a temporary professor at the Federal Institute of Santa Catarina (IFSC) and I held a permanent teaching position at the University of the State of Minas Gerais (UEMG). Currently, I am a faculty member at the Federal Institute of Paraná (IFPR) in Pitanga, Paraná, Brazil. My expertise lies in the field of Food Science and Technology, with a particular focus on food safety, solid-state fermentation, chromatographic analyses, bioactive compounds, and valorization of agro-industrial residues.
Possui graduação em Relações Públicas pela Universidade Estadual de Londrina (UEL) e Tecnologia em Alimentos pela Universidade Tecnológica Federal do Paraná (UTFPR). Com mestrado e doutorado em Ciência de Alimentos pela UEL, realizou pesquisa de intercâmbio na Universidade Estadual do Mississipi (MSU), nos Estados Unidos da América. Exerceu o cargo de professora temporária no Instituto Federal de Santa Catarina (IFSC) e de professora efetiva na Universidade do Estado de Minas Gerais (UEMG). Atualmente, é docente do Instituto Federal do Paraná (IFPR) em Pitanga - PR. Possui experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, com foco em segurança dos alimentos, fermentação em cultivo sólido, análises cromatográficas, compostos bioativos e valorização de resíduos agroindustriais.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Afiliação
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •