Publicações no BrCris
 

Bruna Biava de Menezes

Graduated in Animal Science, master's and doctorate in Animal Science from the Federal University of Mato Grosso do Sul. He worked for three years at the company Brazil Beef Quality with the evaluation of carcass and beef and lamb quality, as well as, he led and coordinated all activities of the Brazil Sheep Quality project with the production of animal welfare protocols, slaughter processing and post-slaughter to ensure the quality of lamb meat. It also produced sheep carcass and sensory evaluation standards that resulted in a sheep meat quality prediction equation for national palatability that can be used by the industry according to the protocol and with a seal regulated by the CNA. Works on the following topics: bromatology laboratory with samples of plant and animal tissue, forage and silage production, corn grain rehydration strategies, supplementation of cattle on pasture, confinement with a high concentrate diet in sheep, nutrition of small and large ruminants, carcass evaluations, beef and sheep meat quality, and sensory analysis of meat.
Possui graduação em Zootecnia, mestrado e doutorado em Ciência Animal pela Universidade Federal de Mato Grosso do Sul. Atuou por três anos na empresa Brazil Beef Quality com a avaliação de qualidade de carcaça e carne bovina e ovina, bem como, liderou e coordenou todas as atividades do protejo Brazil Sheep Quality com a produção de protocolos de bem-estar animal, processamento de abate e pós-abate para a garantia de qualidade de carne ovina. Ainda produziu padrões de avaliação de carcaça ovina e sensorial que resultaram em uma equação de predição da qualidade de carne ovina para palatabilidade nacional que pode ser utilizado pela indústria conforme o protocolo e com selo regulamentado pelo CNA. Atua nos seguintes temas: laboratório de bromatologia com amostras de tecido vegetal e animal, produção de forragem e silagem, estratégias de reidratação do grão de milho, suplementação de bovinos à pasto, confinamento com dieta de alto concentrado em ovinos, nutrição de pequenos e grandes ruminantes, avaliações de carcaça, qualidade de carne de bovinos e ovinos, e análise sensorial de carne.
  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •