Graduada em Nutrição pela Universidade Federal do Rio de Janeiro (1979), especialista em Metodologia da Pesquisa na área da Saúde pela Universidade Federal de Mato Grosso (1983), Mestrado em Administração Hospitalar e de Sistemas de Saúde pela Faculdade São Camilo de Administração Hospitalar de São Paulo (1988) e Doutorado em Administração de Empresas pela Escola de Administração de Empresas de São Paulo da Fundação Getúlio Vargas - EAESP/ FGV(1998) . Professora Associada do Instituto de Nutrição Josué de Castro da Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ. Tem experiência na área de Alimentação e Nutrição com ênfase em Administração de Serviços de Alimentação atuando, principalmente, nos seguintes temas: gestão de pessoas, comportamento do consumidor, hospitalidade, gestão de serviços e de empreendimentos gastronômicos.
Graduated in Nutrition from the Federal University of Rio de Janeiro (1979), specializing in Research Methodology in the Health area of the Federal University of Mato Grosso (1983), Master in Hospital Administration and Health Systems at São Camilo College of Hospital Administration of São Paulo (1988) and PhD in Business Administration from the School of Business Administration of the Getúlio Vargas Foundation - EAESP / FGV (1998). Associate Professor at the Josué de Castro Nutrition Institute of the Federal University of Rio de Janeiro - UFRJ. Have experience in the area of Food and Nutrition with emphasis in Food Service Management, working mainly on the following topics: people management, consumer behavior, hospitality, service management and gastronomic endeavors.