Publicações no BrCris
 

Caroline Tiemi Yamaguishi Damo

I`m gratuated in Technology in Food - Federal Technological University of Parana (UTFPR) / Ponta-Grossa-PR (2004). I interned in grain classification area (rice, beans, soybean, corn and wheat). I have been master's degree (2008) in Biotechnological Processes and a doctorate (2013) in Bioprocess Engineering and Biotechnology both by the Federal University of Paraná (UFPR). During this period, my research line was focused on fermentative processes using lactic acid bacteria and the study of techniques for the purification of immunoglobulins G from bovine colostrum. I have been postdoctoral by CAPES in partnership with Novozymes Latin America, where I carried out studies that evaluated the influence of different severity of pre-treatment by steam explosion on the enzymatic hydrolysis of sugarcane bagasse.
Possui graduação em Tecnologia em Alimentos - Universidade Tecnológica Federal do Paraná (UTFPR) / Ponta Grossa-PR (2004). Estagiou na área de classificação de grãos (arroz, feijão, soja, milho e trigo). Fez mestrado (2008) em Processos Biotecnológicos e doutorado em Engenharia de Bioprocessos e Biotecnologia (2013) ambos pela Universidade Federal do Paraná (UFPR). Nesse período sua linha de pesquisa esteve voltada a processos fermentativos utilizando bactérias lácticas e ao estudo de técnicas de purificação de Imunoglobulinas G de colostro bovino. Fez pós-doutorado pela CAPES em parceria com a empresa Novozymes Latin America, onde realizou estudos que avaliaram a influência de diferentes severidades de pré-tratamento por explosão a vapor na hidrólise enzimática do bagaço de cana.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •