Publicações no BrCris
 

Alan Ambrosi

I am a Chemical Engineer, graduated from UFRGS in 2009. I have experience with Membranes Separation Processes, working in this area since 2005, when I started my voluntary scientific initiation regarding whey ultrafiltration and the recovery of reverse osmosis membranes. I participated in a project and assembly of a pilot membrane unit in industry in 2008. In the master's and doctorate, I studied the synthesis of polymeric membranes for gas separation and the application of direct osmosis for the dealcoholization of beer, respectively. Since 2018, I have been an adjunct professor in the Department of Chemical Engineering and Food Engineering (EQA) at UFSC. My interests include the use of membrane processes in the treatment of water, effluents and liquid foods, in addition to the development of membranes. I am an entrepreneurial enthusiast and my hobbies are music, motorcycle rides and craft beer.
Sou Engenheiro Químico, formado pela UFRGS em 2009. Tenho experiência na área de Processos de Separação com Membranas, tendo atuado nesta área desde 2005, quando iniciei minha iniciação científica voluntária. Pesquisei a ultrafiltração de soro de leite e a recuperação de membranas de osmose inversa. Participei de um projeto e montagem de unidade piloto de membranas em indústria em 2008. No mestrado e no doutorado, estudei a síntese de membranas poliméricas para a separação de gases e a aplicação de osmose direta para a desalcoolização de cervejas, respectivamente. Desde 2018, sou professor adjunto do Departamento de Engenharia Química e de Engenharia de Alimentos (EQA) da UFSC. Meus interesses incluem o uso de processos com membranas no tratamento de água, efluentes e alimentos líquidos, além do desenvolvimento de membranas. Sou entusiasta do empreendedorismo e tenho como passatempos a música, passeios de moto e a fabricação de cerveja artesanal.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •