Graduated in Veterinary Medicine from the Federal University of Viçosa (2001), Specialization in Clinical and Surgery from the same Institution (2001-2002), Master's and Doctorate in Veterinary Medicine from the Júlio de Mesquita Filho State University, Jaboticabal Campus (2003-2008) , post-doctorate by the same institution (2008-2010). He has worked in the Animal Nutrition Industry (2007-2008) and is currently an adjunct professor at the State University of Maringá (since 2012) and coordinator of the posgraduation Programme of Animal Science at the State University of Maringá. He has experience in Veterinary Medicine and Animal Science, with emphasis on Basic Nutrition and Clinical Nutrition of dogs and cats and Animal Feeding, working mainly on the following topics: Dog and cat nutrition; shelf-life evaluation methods in Pet food; Quality of animal by-product meals and animal fats as ingredient for Pet food; Tools for the evaluation of Pet food sustainability. Professor and advisor in two Graduate Programs linked to the State University of Maringá, the Graduate Program in Animal Science (PPZ) and the Graduate Program in Sustainable Production and Animal Health (PPS).
Médico Veterinário formado pela Universidade Federal de Viçosa (2001), com Especialização em Clínica e Cirurgia pela mesma Instituição (2001-2002), Mestrado e doutorado em Medicina Veterinária pela Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Campus Jaboticabal (2003-2008), pós-doutorado pela mesma Instituição (2008-2010), com foco em Nutrição de Cães e Gatos. Atualmente é professor adjunto da Universidade Estadual de Maringá, desde 2012. Possui experiência na coordenação de curso de graduação (Medicina veterinária da Faculdade Ingá - 2012), coordenação de curso de Pós-graduação (Programa de Pós-graduação em Zootecnia da UEM - 2017-2019), foi docente em cursos de graduação em Faculdades particulares (UVV - 2010; FACVEST - 2011; UNINGÁ - 2012) e atuou na indústria de nutrição Animal (Perdigão Agroindustrial - 2007-2008). Atua profissionalmente nas áreas de Medicina Veterinária e Zootecnia, com ênfase em Nutrição e Nutrição clínica de cães e gatos e Alimentação Animal, principalmente nos seguintes temas: Nutrição de cães e gatos; Vida de prateleira de alimentos; Qualidade de Farinhas e Gorduras de Origem Animal; Ferramentas de avaliação da Sustentabilidade em Pet food. Atua em dois Programas de Pós-graduação ligados à Universidade Estadual de Maringá, o Programa de Pós-graduação em Zootecnia (PPZ) e Programa de Pós-graduação em Produção Sustentável e Saúde Animal (PPS).