Graduated in Industrial Chemistry from the State University of Paraíba (2000), graduated in Full Degree in Chemistry from the State University of Paraíba (2006), Master in Chemical Engineering from the Federal University of Campina Grande (2003) and doctorate in Process Engineering from the University Federal of Campina Grande (2007). He is currently an Associate Professor at the Federal University of Campina Grande. He has experience in obtaining and characterizing metallic coatings containing molybdenum and tungsten with the metals of the iron group obtained by the electrodeposition process. He has experience in the study of corrosion of alloys with shape memory and biomaterials. He has experience in obtaining and characterizing coatings obtained by the welding process. The researcher participates as a permanent member of the Graduate Program in Mechanical Engineering at the Federal University of Campina Grande. Develops research in obtaining sustainable agro-industrial products through the drying process and the process of protein enrichment of cacti, fruits and vegetables.
Possui graduação em Química Industrial pela Universidade Estadual da Paraíba (2000), graduação em Licenciatura Plena em Química pela Universidade Estadual da Paraíba (2006), mestrado em Engenharia Química pela Universidade Federal de Campina Grande (2003) e doutorado em Engenharia de Processos pela Universidade Federal de Campina Grande (2007). Atualmente é Professor Associado da Universidade Federal de Campina Grande. Tem experiência na obtenção e caracterização de revestimentos metálicos contendo molibdênio e tungstênio com os metais do grupo do ferro obtidos pelo processo de eletrodeposição. Possui experiência no estudo de corrosão de ligas com memoria de forma e de biomateriais. Tem experiência na obtenção e caracterização de revestimentos obtidos pelo processo de soldagem. O pesquisador participa como membro permanente do Programa de Pós-Graduação em Engenharia Mecânica da Universidade Federal de Campina Grande. Desenvolve pesquisa na obtenção de produtos agroindústrias sustentáveis pelo processo de secagem e pelo processo do enriquecimento proteico de cactáceas, frutas e vegetais.