Patricia Aparecida de Campos Braga
Bachelor in Chemistry from the Federal University of São Carlos (1998), masters and phD degree in Organic Chemistry with emphasis on Natural Products of the Federal University of São Carlos (2001 and 2005, respectively) and postdoctoral degree in Mass Spectrometry at the ThoMSon Laboratory. UNICAMP (2011). Has experience in the isolation of secondary plant metabolites through the LC / Recycler technique and in the structural determination of these molecules through the NMR and FTIR technique. LC-MSMS in the development and validation of analytical methodologies for the analysis of drug residues in food matrices and MALDI-MS in the identification of isolated microorganisms responsible for causing bovine mastitis. He currently works as a research professional at the Laboratory of Food Toxicology of the Faculty of Food Engineering (FEA) of the State University of Campinas (UNICAMP).
Possui graduação em Química pela Universidade Federal de São Carlos (1998), mestrado e doutorado em Química Orgânica com ênfase em Produtos Naturais pela Universidade Federal de São Carlos (2001 e 2005, respectivamente) e pós-doutorado em Espectrometria de Massas no Laboratório ThoMSon da UNICAMP (2011). Tem experiência no isolamento de metabólitos secundários de plantas através da técnica LC/Reciclante e na determinação estrutural dessas moléculas através da técnica de RMN e FTIR. Possui experiência em espectrometria de massas, tendo trabalhado com GC/MS visando análise de estabilizantes em matrizes alimentares, LC-MSMS no desenvolvimento e validação de metodologias analíticas voltadas para análise de resíduos de fármacos em matrizes alimentares e MALDI-MS na identificação de microorganismos isolados de leite responsáveis por causar mastite bovina. Atualmente atua como profissional de pesquisa no Laboratório de Toxicologia de Alimentos, da Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA) da Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP).
Áreas De Investigação
- Visão geral
- Publicações
- Identidade
- Ver todos
