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Inês Maria Barbosa Nunes Queiroga

Degree in Veterinary Medicine from the Federal University of Campina Grande (2009). He holds a Master's degree in Food Science and Technology from Animal Origin (2013) and PhD in Food Science and Technology (2017) in the Post-Graduate Program in Food Science and Technology at the Technology Center / UFPB. preservation of food using modified atmosphere packaging and essential oils contemplating the public health theme that involves the consumption of food of animal origin. He develops research on food science and conservation technologies, using essential oils as natural additives in food matrices, and studies its antimicrobial and antioxidant capacity, with patent deposits in the area. In 2015 to 2016 she was a Substitute Professor at the Federal University of Campina Grande, teaching in Food Engineering and Agronomy courses, responsible for the disciplines of Food Analysis, Food Sensory Analysis, Food Conservation Principles, Vegetables Technology and Technology agricultural products. He works in the areas of: Public Health, Food Safety, Control and Inspection of Animal Foods, Family Agriculture, Food Conservation Technologies, Food Sensory Analysis and Physical-Chemical Analysis of Foods. She currently works extensively as a collaborator of Technological Extension Projects for the Agribusiness of the Family Agriculture of the Semi-Arid PEASA / UFCG.
Médica Veterinária pela Universidade Federal de Campina Grande (2009). Mestre e Doutora em Ciência e Tecnologia de Alimentos - Bolsista CNPq (2011-2017) pela UFPB. Foi professora no Centro Universitário Leão Sampaio (UNILEÃO) no Curso de Medicina Veterinária responsável pelas disciplinas de "Epidemiologia e Sanidade Animal", "Microbiologia Animal", "Núcleo de interdisciplinaridade V", "Tecnologia de Produtos de Origem Animal " e Introdução à Oncologia Veterinária", (2018 - 2022). Atua na área de tecnologias de conservação e microbiologia de alimentos contemplando a temática de saúde pública que envolve o consumo de alimentos de origem animal, utilizando óleos essenciais como aditivos naturais em matrizes alimentícias estudando sua capacidade antimicrobiana e antioxidante, com depósitos de patentes na área. Atuou como Professora Substituta na Universidade Federal de Campina Grande (2015 -2016) lecionando nos cursos de Engenharia de alimentos e Agronomia. Atuou na extensão como coordenadora de Projetos de Ensino, Pesquisa e Extensão junto a LAPANS (Liga Acadêmica Produção, Nutrição e Sanidade Animal). Atualmente trabalha junto a Secretaria de Agricultura familiar da Paraíba com o desenvolvimento do Arranjo Produtivo Local da Bovinocultura (leite e derivados) com ações voltadas à valorização, inovação e sustentabilidade da Agricultura Familiar.

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