Publicações no BrCris
 

Ligia Portugal Gomes Rebello

Professor at the Instituto Federal Fluminense in Bom Jesus do Itabapoana, teaching in the Bachelor of Science and Technology in Food and Integrated Technical courses in Food, Environment, and Chemistry. PhD in Food Science and Technology from UFV, with a study abroad program at the Universidad de Castilla-La Mancha in Ciudad Real, Spain (2013); Master degree in Veterinary Microbiology from UFRRJ (2006); a Bachelor in Biology Teaching from UFRJ/CEDERJ (2011); and a Bachelor and Teaching degree in Domestic Economy from UFRRJ (2004). My expertise lies in the field of science and technology of plant-based products, with a focus on general and food microbiology, operational hygiene, quality control, co-products and waste utilization from the food industry, and identification and quantification of phenolic compounds.
Professora do Instituto Federal Fluminense Campus Bom Jesus do Itabapoana, atuando nos cursos de Bacharelado em Ciência e Tecnologia de Alimentos e nos cursos Técnicos Integrado em Alimentos, Meio Ambiente e Química. Possui Doutorado em Ciência e Tecnologia de Alimentos- UFV com estágio no exterior pela Universidad de Castilla-La Mancha, Cuidad Real, Espanha (2013); Mestrado em Microbiologia Veterinária- UFRRJ (2006); Graduação em Licenciatura Plena em Ciências Biológicas- UFRJ/CEDERJ (2011)e Bacharelado e Licenciatura em Economia Doméstica- UFRRJ. (2004). Possui experiência na área de ciência e tecnologia de produtos de origem vegetal, com ênfase em microbiologia geral e de alimentos, higiene operacional, controle de qualidade, aproveitamento de coprodutos e resíduos da indústria de alimentos, identificação e quantificação de compostos fenólicos.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •