Clitor Junior Fernandes de Souza
Post-Doctorate from the University of São Paulo (USP-FZEA). Ph.D. in Food Science and Technology by the Graduate Program in Food Science and Technology - PPGCTA of the Federal Rural University of Rio de Janeiro / UFRRJ with a doctorate sandwich by Université Laval, Canada. Master in Food Science and Technology by the Graduate Program in Food Science and Technology - PPGCTA, Federal Rural University of Rio de Janeiro / UFRRJ. Bachelor in Nutrition from the University Center of Barra Mansa. He has experience in Food Science and Technology, with emphasis on functional properties of biopolymers, mainly in the following subjects: Interaction between biopolymers, hydrogels, rheology, microencapsulation of bioactive compounds and digestion of foods in simulated digestive systems. E-mail: clitorrj@gmail.com
Pós-Doutorado pela Universidade de São Paulo (USP-FZEA). Doutor em Ciência e Tecnologia de Alimentos pelo Programa de Pós-Graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos - PPGCTA da Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro/UFRRJ com doutorado sanduiche pela Université laval, Canada. Mestre em Ciência e Tecnologia de Alimentos pelo Programa de Pós-Graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos - PPGCTA da Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro/UFRRJ. Bacharel em Nutrição pelo Centro Universitário de Barra Mansa. Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, com ênfase em propriedades funcionais de biopolímeros, principalmente nos seguintes temas: Interação entre biopolímeros, hidrogéis, reologia, microencapsulação de compostos bioativos e digestão de alimentos em sistemas digestivos simulados. E-mail: clitorrj@gmail.com
- Visão geral
- Publicações
- Ensino
- Identidade
- Ver todos