Bárbara Rita Cardoso
Dr Barbara R Cardoso is a nutritional biochemist with a Masters and a PhD from the University of Sao Paulo (Brazil) and international experience attained from research appointments in Brazil and Spain. She has developed breakthrough studies that combine her skills in nutrition, clinical trials, analytical chemistry, proteomics and molecular biology to unravel the biochemistry of selenium and its implications in age-associated cognitive decline and Alzheimer?s disease. She also has an interest in investigating the intake of nuts as a dietary strategy to slow age-associated cognitive decline.
https://research.monash.edu/en/persons/barbara-cardoso
Nutricionista pela Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC), doutora em Ciência dos Alimentos e mestre em Nutrição Humana Aplicada pela Universidade de São Paulo (USP), pós-graduada em Nutrição Clínica Funcional pela UNICSUL/VP. Pós-doutorado pela FCF-USP, pelo Florey Institute of Neuroscience and Mental Health, University of Melbourne ? Austrália, e pelo Institute for Physical Activity and Nutrition, Deakin University - Austrália. Lecturer no Departament of Nutrition, Dietetics and Food da Monash University ? Austrália. Tem experiência na área de Nutrição e Neurociência, com ênfase em Nutrição Clínica, atuando principalmente nos seguintes temas: micronutrientes, selênio e Doença de Alzheimer, nutrigenômica e proteômica.
https://research.monash.edu/en/persons/barbara-cardoso
Áreas De Investigação
- Visão geral
- Afiliação
- Publicações
- Identidade
- Ver todos