Anelise Rizzolo de Oliveira, Graduada em Nutrição pela Universidade Federal de Pelotas (1994), Especialista e Mestra em Saúde Pública pela Universidade Federal de Santa Catarina (2003),Doutora em Política Social pela Universidade de Brasília (2009), Pós Doutorado em Antropologia da Alimentação pelo ODELA - Observatório de La Alimentación da Universitat de Barcelona - España (2017).Educadora Popular com perfil interdisciplinar, atua na área de saúde coletiva, políticas públicas, soberania e segurança alimentar e nutricional e alimentação e nutrição em ciências sociais.É Professora Associada na Faculdade de Saúde e no Programa de Pós Graduçao do Mestrado Profissional em Sustentabilidade junto a Povos e Territórios Tradicionais - MESPT, da Universidade de Brasília. Integra o GT Alimentação e Nutrição em Saúde Coletiva da ABRASCO e é membro do Observatório de Políticas de Segurança Alimentar e Nutricional - OPSAN/UNB.
He holds a degree in Nutrition from the Federal University of Pelotas (1994), a specialization in public health, a Master's degree in Public Health from the Federal University of Santa Catarina (2003), a PhD in Social Policy from the University of Brasília and a Pos Doctorate in ODELA - Observatório de La Alimentación Of the Universitat de Barcelona - Spain (in progress). She is an adjunct professor in the Department of Nutrition of the Faculty of Health of the University of Brasília. She is a member of the National Food and Nutrition Security Council - CONSEA and an Associate Researcher at the Food and Nutrition Security Policy Observatory - OPSAN / UNB. With an interdisciplinary profile, he has experience in the area of collective health, public policies and social rights, currently with emphasis on food and nutritional security, education and training in health and food and nutrition and social sciences.