Ana Maria Resende Junqueira
Graduation in Agronomy, from the University of Brasília, Brasília - DF (1984). PhD in Plant Production, University of Wales, Great Britain (1994). Post-Doctorate in Quality Management in Agricultural Production, from the University of Queensland, Australia (2006). Professor of the Agronomy Undergraduate Course. Professor of the Graduate Program in Agronomy. Professor of the Graduate Program in Agribusiness. Created the Agronomy Tutorial Education Program - PET AGRONOMIA (2010). PET AGRONOMY tutor. Coordinator of the Undergraduate Course in Agronomy at the University of Brasília (2010-2014). Coordinator of the Graduate Program in Agribusiness (PROPAGA) (2019-2021). Coordinator of the Technological Vocational Center in Agroecology and Organic Agriculture at the University of Brasília (CVTUnB). Has experience in the areas of plant production, integrated pest management, sustainable vegetable cultivation systems, organic systems, agroforestry systems, food contamination, consumer perception of food quality, short chains and new marketing arrangements for agricultural products.
Graduação em Agronomia, pela Universidade de Brasília, Brasília - DF (1984). PhD em Produção Vegetal, pela University of Wales, Grã-Bretanha (1994). Pós-Doutorado em Gestão da Qualidade na Produção Agrícola, pela University of Queensland, Austrália (2006). Professora do Curso de Graduação em Agronomia. Professora do Programa de Pós-Graduação em Agronomia e do Programa de Pós-Graduação em Agronegócios. Criou o Programa de Educação Tutorial em Agronomia - PET AGRONOMIA (2010). Tutora do PET AGRONOMIA (2011-2023). Coordenadora do Curso de Graduação em Agronomia da Universidade de Brasília (2010-2015). Coordenadora do Programa de Pós-Graduação em Agronegócios (PROPAGA) (2019-2021). Coordenadora do Centro Vocacional Tecnológico em Agroecologia e Agricultura Orgânica, da Universidade de Brasília (CVTUnB), desde 2014. Tem experiência nas áreas de produção vegetal, manejo integrado de pragas, sistemas sustentáveis de cultivo de hortaliças, sistemas agroflorestais, sistemas orgânicos, contaminação de alimentos, qualidade de alimentos, perfil de consumidores, cadeias curtas e novos arranjos de comercialização de produtos agrícolas.
Áreas De Investigação
- Visão geral
- Publicações
- Ensino
- Identidade
- Ver todos
