Graduated in Food Engineering, Master and Doctorate from the Post-Graduation Program in Food Engineering and Science, from the Federal University of Rio Grande. He developed part of his Thesis with a Sandwich Capes scholarship at the University of Guelph, in Canada, through the Special Visitor Researcher-PPVE's Program (CAPES), addressing the Development of Nanofibers for potential application in food packaging. He works in the area of Nanobiotechnology with an emphasis on the use of biocomposites extracted from microalgae for the production of nanofibers. Works in the area of nanobiotechnology with emphasis on the use of biocompounds extracted from microalgae for the production of nanomaterials applied to packaging.
Possui graduação em Engenharia de Alimentos, Mestrado e Doutorado pelo Programa de Pós-Graduação em Engenharia e Ciência de Alimentos, pela Universidade Federal do Rio Grande. Desenvolveu parte de sua Tese com bolsa Sandwich Capes na University of Guelph, no Canadá, através do Programa Pesquisador Visitante Especial - PPVE?s (CAPES), abordando o Desenvolvimento de Nanofibras para potencial aplicação em embalagem de alimentos. Atua na área de nanobiotecnologia com ênfase na utilização de biocompostos extraídos de microalgas para produção de nanomateriais aplicados a embalagens.