Profa. Dra. Christianne Elisabete da Costa Rodrigues
Graduated in Chemical Engineering from the Federal University of São Carlos (1996), Master's in Chemical Engineering from the Federal University of São Carlos (1999), Ph.D. in Food Engineering from the State University of Campinas (2004) and post-doctorate at the same institution ( 2004-2005). She has been a professor of the undergraduate course in Food Engineering at the Faculty of Animal Science and Food Engineering (FZEA) of the University of São Paulo (USP) since 10/2005. She has been a professor and advisor for master's and doctoral degrees in the Post-Graduate Course in Food Engineering at USP since its creation in 2009. She is currently an Associate Professor (MS-5.2). She was coordinator of the Postgraduate Program in Food Engineering (PPGEA FZEA/USP) from 2017 to 2021, alternate coordinator of the same PPG from 2013 to 2017 and local coordinator of the Teaching Improvement Program (PAE) from 2012 to 2016. She is currently vice-president of the Postgraduate Committee at FZEA/USP and Associate Editor at Foods (Food Engineering and Technology Section). Has experience in Food Engineering, focusing on Separation Processes, acting on the following subjects: liquid-liquid extraction, solid-liquid extraction, vegetable and animal oils and fats technology, liquid-liquid balance, deacidification of vegetable oils , deterpenation/fractionation of essential oils, solubility of nutraceutical compounds, thermodynamic modeling and process simulation and use of agro-industrial residues. Contact via e-mail: chrisrodrigues@usp.br
Possui graduação em Engenharia Química pela Universidade Federal de São Carlos (1996), mestrado em Engenharia Química pela Universidade Federal de São Carlos (1999), doutorado em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (2004) e pós-doutorado na mesma Instituição (2004-2005). Atua como professora do curso de graduação em Engenharia de Alimentos na Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos (FZEA) da Universidade de São Paulo (USP) desde 10/2005. É professora e orientadora de mestrado e doutorado no curso de Pós-Graduação em Engenharia de Alimentos da USP desde sua criação, no ano de 2009. Atualmente é Professora Associada (MS-5.2). Foi coordenadora do Programa de Pós-graduação em Engenharia de Alimentos (PPGEA FZEA/USP) de 2017 a 2021, suplente de coordenação do mesmo PPG de 2013 a 2017 e coordenadora local do Programa de Aperfeiçoamento de Ensino (PAE) de 2012 a 2016. Atualmente é vice-presidente da Comissão de Pós-graduação da FZEA/USP e Editora Associada da Foods (Food Engineering and Technology Section). Tem experiência na área de Engenharia de Alimentos, com ênfase em Processos de Separação, atuando principalmente nos seguintes temas: extração líquido-líquido, extração sólido-líquido, tecnologia de óleos e gorduras vegetais e animais, equilíbrio líquido-líquido, desacidificação de óleos vegetais, desterpenação/fracionamento de óleos essenciais, solubilidade de compostos nutracêuticos, modelagem termodinâmica e simulação de processos e aproveitamento de resíduos agroindustriais. Contato via e-mail: chrisrodrigues@usp.br
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