Degrees in Artistic Education - Claretiano Centro Universitário (2014) and Philosophy from the University of Franca (2010). Graduated in Food Engineering from the Federal University of Viçosa (1992), International Affairs from the International University Center (2017), degrees in Technology in Gastronomy from the Higher Education Center of Maringá (2017), Gerontology from the International University Center (2020) and Tourism Management by the International University Center (2017). Master's and PhD in Food Science from the State University of Londrina (1995 and 2000), in addition to several Latu Sensu specializations in different areas of knowledge. He is currently a professor at the Universidade Paranaense having interests in the following topics: Probiotic dairy products with an emphasis on Kefir studies, Psychopedagogy with the elderly with an emphasis on cognitive stimulation; LGBTIAP+ Gerontology, Relationship between humans and pets, Statistics applied to Human and Social Sciences and Data Science.
Graduado em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal de Viçosa (1992); Mestre e Doutor pelo Programa de Pós-graduação em Ciência de Alimentos da Universidade Estadual de Londrina (1995 e 2000); Bacharel em Relações Internacionais pelo Centro Universitário Internacional (2017); Licenciado em Filosofia pela Universidade de Franca (2010) e em Educação Artística pelo Centro Universitário Claretiano (2014); Tecnólogo em Gestão de Turismo (2017) e Gerontologia (2020) pelo Centro Universitário Internacional e Tecnólogo em Gastronomia pelo Centro de Ensino Superior de Maringá (2017). Possui diversas especializações Latu Sensu em várias áreas do conhecimento, com ênfase nas áreas de Ciência de dados, Estatística, Arte e Gerontologia. Atualmente é professor da Universidade Paranaense atuando principalmente nos seguintes temas: Queijos Probióticos com ênfase nos estudos de Kefir e produção de peptídeos bioativos; Gerontologia Social; Gerontologia LGBTIAP+; Estatística e Ciência de Dados; Programação em Python e R.