Andréia Anschau
Graduated in Food Engineering at the Federal University of Rio Grande (2008), Master in Food Engineering at the State University of Campinas (2010) and PhD in Chemical Engineering at the State University of Campinas (2014). She carried out integrated research with the Department of Chemical Engineering at the Universitat Autònoma de Barcelona in Spain during the sandwich doctoral period. She has experience in the field of Biochemical Engineering, with an emphasis on protein purification processes, enzymatic synthesis for the production of bioamoras, fermentative processes, microbial production of lipids, bioprocesses applied to biomass. She is currently an Adjunct Professor of the undergraduate course in Bioprocess Engineering and Biotechnology at the Federal Technological University of Paraná (UTFPR), Dois Vizinhos campus and professor at the Postgraduate Program in Biotechnology (PPGBIOTEC) at the same institution.
Possui graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal do Rio Grande (2008), Mestrado em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (2010) e Doutorado em Engenharia Química pela Universidade Estadual de Campinas (2014). Realizou pesquisa integrada com o Departamento de Engenharia Química da Universitat Autònoma de Barcelona na Espanha durante período de doutorado sanduíche. Possui experiência na área de Engenharia Bioquímica, com ênfase em processos de purificação proteica, síntese enzimática para produção de bioamoras, processos fermentativos, produção microbiana de lipídeos, bioprocessos aplicados à biomassa. Atualmente é professora Adjunto A do curso de graduação em Engenharia de Bioprocessos e Biotecnologia da Universidade Tecnológica Federal do Paraná (UTFPR), câmpus Dois Vizinhos e docente do Programa de Pós Graduação em Biotecnologia (PPGBIOTEC) da mesma instituição.
Áreas De Investigação
- Visão geral
- Publicações
- Pesquisas
- Ensino
- Identidade
- Ver todos
