Graduated in Food Science and Technology from the Federal University of Technology - Paraná campus Londrina (2013-2017), with one year sandwich period at Curtin University - Perth Australia (feb2015-feb2016), funded by the Science without Borders Program. Master's Degree in Biotechnology from the State University of Londrina (2017-2019) and a PhD in Biotechnology from the State University of Londrina (2019-2023), with a full-time CAPES scholarship (2017-2023). Sandwich PhD internship during 6 months at Bio Base Europe Pilot Plant in colaboration with Ghent University - Ghent Belgium (Nov2021-Apr2022), funded by the PDSE/CAPES Program, developing research in the area of fermentation and bioprocesses of microorganisms for the production of metabolites of industrial interest. Expertise in the research areas of biosurfactant production, specifically sophorolipids, up and downstream, characterization of biomolecules and tests of potential industrial applications of the produced metabolites, such as antimicrobial action, sanitizer and/or packaging for food applications, and synthesis of nanoparticles.
Possui graduação em Tecnologia em Alimentos pela Universidade Tecnológica Federal do Paraná - Londrina (2013-2017), com período sanduíche de um ano em Curtin University - Perth Austrália (fev2015-fev2016), financiado pelo Programa Ciências sem Fronteiras. Realizou o Mestrado em Biotecnologia pela Universidade Estadual de Londrina (2017-2019) e Doutorado em Biotecnologia pela Universidade Estadual de Londrina (2019-2023), sendo bolsista CAPES pelo período integral (2017-2023). Realizou Doutorado Sanduíche por 6 meses em Bio Base Europe Pilot Plant em colaboração com Ghent University - Ghent Bélgica (nov2021-abr2022) financiado pelo Programa PDSE/CAPES, desenvolvendo pesquisa da área de fermentação e bioprocessos de microrganismos para produção de metabólitos de interesse industrial. Trabalha com as linhas de pesquisas envolvendo a produção de biossurfactantes, especificamente soforolipídios, up and downstream, caracterização de biomoléculas e testes de potenciais aplicações industriais das moléculas produzidas, como ação antimicrobiana, sanitizante e/ou embalagens para alimentos e síntese de nanopartículas.