Publicações no BrCris
 

Ellen Almeida Lopes

DOCTORATE in Food Sciences at FCF USP. MASTERS in Food Sciences at FCF USP. SPECIALIZATION in Food Marketing by Verakis / University of Zaragoza, Spain. PÓS GRADUATION in Sustainable Development FGV (to be completed -TCC pending). SUPERIOR in Pharmacy and Biochemistry, with Specialization in Food at FCF USP. CEO and Executive Director of the Food Design Group. President of IRSFD - Social Responsibility Institute Food Design. >> EXPERIENCE: more than 40 years of experience in the areas of ​​Quality and Food Safety. ? Certified instructor for HACCP by the International HACCP Alliance. ? PCQI - Food Safety Preventive Controls Alliance by the Food Safety Preventive Control Alliance, United States. >> HIGHLIGHTS: - First certified trainer (Approved trainer provider) in Brazil by BRC - British Retail Consortium. - First international auditing instructor certified in Brazil for the GMA-SAFE / FPA SAFE program (Supplier Audits for Food Excellence, Grocery Manufacturers Association). - First leading auditor in ISO 9001 recognized by IRCA to work in the food area at the Vanzolini Foundation (FCAV). - Examiner of the National Quality Award in three cycles. - International HACCP Expert for UNIDO - United Nations Industrial Development Organization in 3 projects in Mozambique and one in Nigeria.
DOUTORADO em Ciências dos Alimentos na FCF USP. MESTRADO em Ciências dos Alimentos na FCF USP. ESPECIALIZAÇÃO em Marketing de Alimentos pela Verakis/ Universidade de Zaragoza, Espanha. PÓS-GRADUAÇÃO em Desenvolvimento Sustentável FGV (Incompleto - TCC pendente). SUPERIOR em Farmácia e Bioquímica, com Especialização em Alimentos na FCF USP. CEO e Diretora Executiva do Grupo Food Design. Presidente do IRSFD - Instituto de Responsabilidade Social Food Design. >>EXPERIÊNCIA: mais de 40 anos de experiência na área da Qualidade e da Segurança de Alimentos. ? Instrutora certificada para HACCP pela International HACCP Alliance. ? PCQI ? Food Safety Preventive Controls Alliance pela Food Safety Preventive Control Alliance, Estados Unidos. >> DESTAQUES NA CARREIRA: - Primeira instrutora certificada (Approved trainer provider) no Brasil pelo BRC- British Retail Consortium. - Primeira instrutora auditora internacional certificada no Brasil para o programa GMA-SAFE/ FPA SAFE (Supplier Audits for Food Excellence, Grocery Manufacturers Association). - Primeira auditora líder em ISO 9001, reconhecida pelo IRCA a trabalhar na área alimentos com aFundação Vanzolini (FCAV). - Examinadora do Prêmio Nacional da Qualidade em três ciclos. - Expert Internacional em HACCP para a UNIDO - United Nations Industrial Development Organization em 3 projetos em Moçambique e um na Nigéria.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •