graduated in Chemistry Bachelor's Degree (2003) and Degree in licensed to Teach chemistry at High School (2004) at Federal University of Bahia (UFBA). In 2007, he concluded his PhD in Chemistry with area of concentration in Analytical Chemistry by same institution, with a Doctoral Thesis entitled "Method optimization and characterization of refined wheat flour: a contribution to the Brazilian Food Composition Table". He was an Adjunct Professor at Federal University of Sergipe (UFS), in São Cristovão, Sergipe, Brazil, between 05/2009 and 12/2013. Currently, he is Professor, Class D category, called Associate, level 03, of the Department of Analytical Chemistry, at Institute of Chemistry in UFBA. He is also accredited as permanent professor in the Prostgraduate Program in Chemistry (PPGQUIM) and in the Prostgraduate Program in Geochemistry: Petroleum and Environment (POSPETRO). Has experience in the area of Analytical Chemistry, with emphasis on Trace Analysis in food and environmental samples, acting mainly on the following themes: spectroanalytical techniques (FAAS, GF AAS, ICP OES, HR-CS AAS), direct sample analysis and multivariate data analysis.
(less)
graduated in Chemistry Bachelor's Degree (2003) and Degree in licensed to Teach chemistry at High School (2004) at Federal University of Bahia (UFBA). In 2007, he concluded his PhD in Chemistry with area of concentration in Analytical Chemistry by same institution, with a Doctoral Thesis entitled "Method optimization and characterization of refined wheat flour: a contribution to the Brazilian Food Composition Table". He was an Adjunct Professor at Federal University of Sergipe (UFS), in (... more)
possui graduação em Química Bacharelado (2003) e Licenciatura em Química (2004) pela Universidade Federal da Bahia (UFBA). Em 2007, concluiu o Doutorado em Química com área de concentração em Química Analítica pela mesma instituição, com tese intitulada " Otimização de método e caracterização da farinha de trigo refinada: uma contribuição a Tabela Brasileira de Composição de Alimentos". Foi Professor Adjunto pela Universidade Federal de Sergipe (UFS) entre 05/2009 e 12/2013. Atualmente, é Professor Magistério Superior, categoria Classe D, denominação Associado, nível 03, do Departamento de Química Analítica, no Instituto de Química na UFBA. Também é credenciado como professor permanente no Programa Pós Graduação em Química (PPGQUIM) e no Programa de Pós Graduação em Geoquímica: Petróleo e Meio Ambiente (POSPETRO). Tem experiência na área de Química Analítica, com ênfase em Análise de Traços em alimentos e amostras ambientais, atuando principalmente nos seguintes temas: técnicas espectroanalíticas (FAAS, GF AAS, ICP OES, HR-CS AAS), análise direta de sólidos e análise multivariada de dados.
(less)
possui graduação em Química Bacharelado (2003) e Licenciatura em Química (2004) pela Universidade Federal da Bahia (UFBA). Em 2007, concluiu o Doutorado em Química com área de concentração em Química Analítica pela mesma instituição, com tese intitulada " Otimização de método e caracterização da farinha de trigo refinada: uma contribuição a Tabela Brasileira de Composição de Alimentos". Foi Professor Adjunto pela Universidade Federal de Sergipe (UFS) entre 05/2009 e 12/2013. Atualmente, é (... more)