Andrezza Maria Fernandes
Holds a degree in Veterinary Medicine at University of São Paulo (2001), a master's degree and a PhD in Animal Science at University of São Paulo (2004 and 2007, respectively). Holds a Postdoctoral Degree in Microbiology at Institute of Biomedical Sciences of University of São Paulo (2009) and a PhD in Mycotoxins in animal production and food safety at Faculty of Animal Science and Food Engineering, University of São Paulo. Currently Associate Professor 2 at Faculty of Animal Science and Food Engineering, University of São Paulo. She was a member of the working group of the Codex Alimentarius Committee - Contaminants in Foods (CCCF), coordinated by ANVISA, to elaborate a code of practice for the prevention of contamination of mycotoxins in cereals. She was president over the XV National Meeting on Mycotoxins. She was vice-coordinator (2018-2019) and coordinator (2020-2021) for mycotoxins area on Brazilian Society for Microbiology and in the organizing committee for Brazilian Congress of Microbiology. The research fields include mycotoxicology, food safety and food microbiology, mainly related to animal production.
Possui graduação em Medicina Veterinária pela Universidade de São Paulo (2001), mestrado e doutorado em Zootecnia pela Universidade de São Paulo (2004 e 2007, respectivamente). Possui Pós-Doutorado em Microbiologia pelo Instituto de Ciências Biomédicas da Universidade de São Paulo (2009) e Livre Docência na área" Micotoxinas na produção animal e na segurança de alimentos" pela Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos da Universidade de São Paulo. Atualmente é Professora Associada 2 da Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos da Universidade de São Paulo. Foi membro do grupo de trabalho do comitê do Codex Alimentarius - contaminantes em alimentos (CCCF), coordenado pela ANVISA, para elaboração de código de práticas para prevenção da contaminação de micotoxinas em cereais. Presidiu o XV Encontro Nacional de Micotoxinas. Foi vice-coordenadora (biênio 2018-2019) e coordenadora (biênio 2020-2021) da área micotoxinas na Sociedade Brasileira de Microbiologia e na comissão organizadora da área no Congresso Brasileiro de Microbiologia. As linhas de pesquisa incluem a micotoxicologia, a segurança de alimentos e a microbiologia de alimentos, sobretudo relacionados à produção animal.
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