Publicações no BrCris
 

Josane Maria Resende Saggin

Josane Maria Resende is Agricultural Engineer graduated from the Federal University of Lavras (1990). Post-graduate Master of Science in Food, area of concentration of Postharvest Technology, also at the Federal University of Lavras (1996) and Ph.D. in Agricultural Engineering, area of concentration Postharvest Technology of Fruits and Vegetables by State University of Campinas (2007). Currently work is the Federal Rural University of Rio de Janeiro. Works in Science and Food Technology, with emphasis on Technology of Plant Origin and biodegradable packaging. In his professional activities interacted with several companies which export fruit and rural entrepreneurs working mainly in the area of processing plant products, in addition to participation in several research projects with the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa). Has published two books on the processing of hearts of palm. His work emphasizes the post-harvest preservation of fruits and vegetables, the biodegradable packaging, sensory analysis, the processing of palm and microbiology and postharvest physiology.
Josane Maria Resende é Engenheira Agrônoma graduada pela Universidade Federal de Lavras (1990). Pós-graduou-se no Mestrado em Ciências dos Alimentos, área de concentração de Tecnologia Pós-colheita, também pela Universidade Federal de Lavras (1996) e no Doutorado em Engenharia Agrícola, área de concentração Tecnologia Pós-Colheita de Frutos e Hortaliças, pela Universidade Estadual de Campinas-UNICAMP (2007). Atualmente é funcionaria da Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro. Atua na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, com ênfase em Tecnologia de Produtos de Origem Vegetal e embalagens biodegradáveis. Em suas atividades profissionais interagiu com várias empresas exportadoras de frutas e empresários rurais atuando principalmente na área de processamento de produtos de origem vegetal para exportação, alem de participação em vários projetos de pesquisa junto a Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa). Possui dois Livros publicados sobre Processamento de Palmito de Pupunha, além de outras publicações importantes no assunto. Seu trabalho enfatiza a conservação pós-Colheita de frutos e hortaliças, as embalagens biodegradáveis, as análises sensoriais, o processamento de palmito e a microbiologia e fisiologia pós-colheita.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Afiliação
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •