Possui graduação em Farmácia Bioquímica Hab Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal de Santa Catarina (1985), mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal de Pelotas (1996) e doutorado em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal de Pelotas (2007). É pesquisadora da Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária, lotada na Embrapa Clima Temperado e tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, com ênfase em Tecnologia de Produtos de Origem Animal e Vegetal, atuando principalmente nos seguintes temas: processamento, conservação e qualidade.
She holds a bachelor's degree in Pharmacy Biochemistry Hab Food Technology from the Federal University of Santa Catarina (1985), a master's degree and a doctorate in Agroindustrial Science and Technology from the Federal University of Pelotas (obtained in 1996 and 2007, respectively). She is currently a researcher at the Brazilian Agricultural Research Corporation, at Embrapa Clima Temperado, Pelotas/RS. She has experience in Food Science and Technology, with emphasis on milk and dairy products, fruits and vegetables, also working in the area of #8203;#8203;rice product development. In addition to the research projects, she also works on development projects such as "Quintais Orgânicos de Alimentos " and "Sabor Nativo", both financed by FINEP, in addition to "APL Alimentos", financed by Embrapa.