Publicações no BrCris
 

Vanessa Simão

Graduated in Pharmacy-Biochemitry from Federal University of Santa Catarina (2004) and Graduated in Food Technology from Federal University of Santa Catarina (2006). Master of Food Science from Universidade Federal de Santa Catarina (2010) and PhD in Analytical Chemistry from Federal University of Santa Catarina (2015) and postdoctoral in Food Science (2019). She has ​​experience in Food Science and Technology , and Analytical Chemistry, with emphasis on Evaluation and Food Quality Control, mainly on the following topics: mycotoxins, toxicology, pesticides, methods of decontamination , pet food, modern techniques of samples preparation, SPME, DLLME, Hollow Fiber, Thin Layer Chromatography (CCD), Liquid Chromatography (LC) and Gas Chromatography (GC).
Possui graduação em Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal de Santa Catarina (2006), graduação em Farmácia Bioquímica pela Universidade Federal de Santa Catarina (2004), mestrado em Ciências dos Alimentos pela Universidade Federal de Santa Catarina (2010) e doutorado em Química pela Universidade Federal de Santa Catarina (2015) e pós-doutorado em Ciência de Alimentos (2019). Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, e Química Analítica, com ênfase em Avaliação e Controle de Qualidade de Alimentos atuando principalmente nos seguintes temas: micotoxinas, toxicologia, agrotóxicos, métodos de descontaminação, rações, técnicas modernas de preparo de amostras, SPME, DLLME, Hollow Fiber (Fibra oca), Cromatografia em Camada Delgada (CCD), Cromatografia Líquida (LC) e Cromatografia Gasosa (GC).

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Afiliação
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •