Luis Alberto Follegatti Romero is a Professor in of Chemical Engineering the Department at the University of São Paulo (USP) and has a degree in Food Engineering from UNAS (Peru). He holds a Master's (Food Engineering), PhD (Food Engineering) and a post-doctorate in Chemical Engineering from UNICAMP (Brazil). Leads a research team that focuses on the determination of thermodynamic properties and phase equilibria of complex systems related to biofuel (biodiesel, DMF and MF), recovery of Carbon Dioxide from Natural gas and high value-added biorefinery products from Biorefinery, as well as, the study of advanced thermodynamic models (CPA and Cosmo-sac).
Luis Alberto Follegatti Romero é Professor do Departamento de Engenharia Química da Universidade de São Paulo (USP) e graduado em Engenharia de Alimentos pela UNAS (Perú). Possui Mestrado (Engenharia de Alimentos), Doutorado (Engenharia de Alimentos) e Pós-doutorado (Engenharia Química) pela UNICAMP (Brasil). Lidera um grupo de pesquisa que se concentra na obtenção de propriedades termodinâmicas e equilíbrio de fases de sistemas complexos relacionados com biocombustíveis (biodiesel, DMF, MF, etc.), com a recuperação de Dióxido de Carbono da indústria do petróleo, com a recuperação de produtos de alto valor agregado da Biorrefinaria, assim como no estudo de modelos termodinâmicos avançados (CPA e Cosmo-sac).