Degree in Pharmacy (2009), Qualification in Clinical Analysis (2010) and Qualification in Homeopathy (2011) from Universidade Paranaense (UNIPAR)-Campus Sede de Umuarama. Master in Biosciences and Pathophysiology from the State University of Maringá (UEM)- Bioscience and Pathophysiology Program (PBF) (2012-2013)- CAPES fellow, PhD in Biosciences and Pathophysiology from the State University of Maringá (2017), Specialization in Master Manipulation: Emphasis on Cosmetology and Dermocosmetics - Uningá (2016), Specialization in Teaching and Higher Education Management - Unipar-EAD (2016), Professor at Universidade Paranaense (UNIPAR) - On-campus (Umuarama-PR), Semi-Present and EAD modalities, working in courses in Pharmacy, Nutrition, Higher in Technology in Aesthetics and Cosmetics, Biomedicine, Physical Education, Nursing, Physiotherapy, Biological Sciences, Agronomic Engineering and Hospital Management. I teach the subjects of Chemistry and Applied Cosmetics, Dermatology and Dermal Pharmacology, General and Clinical Immunology, General and Clinical Hematology, Microbiology and General Immunology, Mycology Virology and Clinical Microbiology, Microbiology and Biosafety, Bioethics and Biosafety, Histology and Embryology, Pathological Processes, Pharmaceutical Chemistry and course completion work guidance. I worked in the research area: Production of Experimental Models for Analysis of Toxoplasmosis and the Effect of Chronic Infection on Neurons of the Enteric Nervous System. I have professional experience in related areas in commercial dispensing pharmacy (2005) and in clinical analysis laboratory (2008 and 2011). I did a paid internship in the medication dispensing area of the Municipality of Umuarama (2010). Taught pharmacology, parasitology and microbiology classes for the Technical Course in Nursing and Pharmacy (2010-2011). I worked in the research area through the PIC (2006) and PEBIC (2009) programs - with a scholarship from the Araucária Foundation - (2009), with the most prominent work being the "Production of Modified Cassava Starch Biofilms and Associations, using as coverings on grapes with the purpose of prolonged preservation of the fruit", receiving an honorable mention for the work developed. I always seek to expand my knowledge and act professionally with dedication, respect, responsibility and determination.
Graduação em Farmácia (2009), Habilitação em Análises Clínicas (2010) e Habilitação em Homeopatia (2011) pela Universidade Paranaense (UNIPAR)-Campus Sede de Umuarama. Mestre em Biociências e Fisiopatologia pela Universidade Estadual de Maringá (UEM)- Programa de Biociência e Fisiopatologia (PBF)(2012-2013)- bolsista CAPES, Doutora em Biociências e Fisiopatologia pela Universidade Estadual de Maringá (2017), Especialização em Manipulação Magistral: Ênfase em Cosmetologia e Dermocosméticos - Uningá (2016), Especialização em Docência e Gestão do Ensino Superior -Unipar-EAD (2016), Especialização em Hematologia (2022), Especialização em Imunologia (2022), Especialização em Farmácia Estética (2022). Docente da Universidade Paranaense (UNIPAR) - Modalidades Presencial (Unidade Umuarama-PR) e EAD. Docente em pós graduação lato sensu. Coordenadora do Núcleo da Saúde: Cursos de Farmácia, Fisioterapia e Superior em Tecnologia em Estética e Cosmética - modalidade Presencial UNIPAR - Unidade Umuarama - PR. Atuei na área de pesquisa: Produção de Modelos Experimentais para Análise de Toxoplasmose e Efeito da infecção crônica em neurônios do Sistema Nervoso Entérico. Possuo experiência profissional em áreas afins em farmácia de dispensação comercial (2005) e em laboratório de análises clínicas (2008 e 2011). Realizei estágio remunerado na área de dispensação de medicamentos da Prefeitura Municipal de Umuarama (2010). Ministrei aulas de farmacologia, parasitologia e microbiologia para curso Técnico em Enfermagem e Farmácia (2010-2011). Atuei na área de pesquisa pelos programas PIC (2006) e PEBIC (2009) - bolsista pela Fundação Araucária- (2009), tendo como trabalho de maior destaque a "Produção de Biofilmes de Amido de Mandioca Modificado e Associações, utilizando como coberturas em uvas com fins de preservação prolongada da fruta", recebendo menção honrosa pelo trabalho desenvolvido. Sempre busco ampliar meus conhecimentos e atuar profissionalmente com dedicação, respeito, responsabilidade e determinação.