Graduated in Chemistry from the Federal University of Rio de Janeiro (1984), Master in Organic Chemistry from the Federal University of Rio de Janeiro (1988) and doctorate in Molecular Organic Geochemistry - Université Louis Pasteur de Strasbourg, France (1994). She is currently a researcher at the Brazilian Agricultural Research Corporation and expertise in the area of Food Science, with emphasis on Liquid and Gas Chromatography, Mass Spectrometry, Determination of Mycotoxins and Toxicity and Pesticide Residues in Food, acting mainly on the following topics: analysis of chemical contaminants in food, HPLC, GC and mass spectrometry.
Possui graduação em Química pela Universidade Federal do Rio de Janeiro (1984), mestrado em Química Orgânica pela Universidade Federal do Rio de Janeiro (1988) e doutorado em Geoquímica Orgânica Molecular - Université Louis Pasteur de Strasbourg, França (1994). Atualmente é pesquisador A da Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária. Tem experiência na área de Ciência de Alimentos, com ênfase em Cromatografia Líquida e gasosa, Espectrometria de Massas, Determinação de Micotoxinas e Toxicidade e Resíduos de Pesticidas em Alimentos, atuando principalmente nos seguintes temas: análise de contaminantes químicos em alimentos, CLAE, CG e espectrometria de massas.