I am an Agronomist from the State University of Montes Claros (2002). I have a Master's degree in Agronomy - Horticulture from the Faculty of Agronomic Sciences, Unesp-Botucatu/SP (2008) and a Ph.D. in Agronomy - Horticulture from the Faculty of Agronomic Sciences, Unesp-Botucatu/SP (2011). I was a Visiting Scientist at the Laboratory of Antioxidants, belonging to the Human Nutrition Research Center on Aging (HNRCA) at Tufts University, Boston, USA, PGCI/Capes Scholarship (2016).
I am currently a postdoctoral fellow in the PNPD/CAPES modality at the Environment and Regional Development Program at the Universidade do Oeste Paulista, Unoeste.
Area of concentration, Environment, Use of agro-industrial waste, Food technology of plant origin, Plant Physiology, and Biochemistry, with experience in quantification and qualification of bioactive compounds by fluorimetry, spectrophotometry, thin-layer chromatography (TLC), and liquid chromatography (UPLC) ).
Sou Engenheiro Agrônomo pela Universidade Estadual de Montes Claros (2002). Possuo Mestrado em Agronomia - Horticultura pela Faculdade de Ciências Agronômicas, Unesp-Botucatu/SP (2008) e doutorado em Agronomia - Horticultura pela Faculdade de Ciências Agronômicas, Unesp-Botucatu/SP (2011). Fui Cientista Visitante no Laboratório de Antioxidantes, do Centro de pesquisa em nutrição humana durante o envelhecimento (HNRCA) na Universidade de Tufts, Boston, EUA, Bolsa PGCI/Capes (2016).
Atualmente sou professor junto ao Programa de pós-graduação em Meio Ambiente e Desenvolvimento Regional da Universidade do Oeste Paulista, Unoeste.
Área de concentração, Meio Ambiente, Uso de resíduos agroindustriais, Tecnologia de alimentos de origem vegetal, Fisiologia vegetal e Bioquímica, com experiência em quantificação e qualificação de compostos bioativos por fluorimetria, espectrofotometria, cromatografia de camada delgada (TLC) e cromatografia líquida (UPLC).