Graduated in Fishing Engineering - Department of Fisheries Engineering (1986) and master's degree in Food Technology from the Federal University of Ceará - Center for Agricultural Sciences (1995). PhD student in Food Sciences from Université Laval / Québec / Canada. She is currently an assistant professor at the Federal University of Piauí (UFPI). She has experience in the area of Fisheries Resources and Fishing Engineering, with emphasis in chemistry, biochemistry and processing of seafood, mainly in the following areas: physical and chemical composition of seafood, assessment of phycocolloids and seaweed extracts, solubility and bioactivity of seaweed peptides, in vitro digestibility of seaweed, preparation of products for food human and animal.
Possui graduação em Engenharia de Pesca - Departamento de Engenharia de Pesca (1986) e mestrado em Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal do Ceará - Centro de Ciências Agrárias (1995). Doutoranda em Ciências de Alimentos pela Université Laval/Québec/ Canada. Atualmente é professora assistente da Universidade Federal do Piauí (UFPI). Tem experiência na área de Recursos Pesqueiros e Engenharia de Pesca, com ênfase em química, bioquímica e processamento do pescado, atuando principalmente nos seguintes temas: composição físico-química do pescado, avaliação de ficocolóides e extratos de algas marinhas, solubilidade e bioatividade de peptideos de algas marinhas, digestibilidade in vitro de algas marinhas, elaboração de produtos para alimentação humana e animal.