Degree in Agronomic Engineering from the Faculty of Agronomic Sciences - UNESP/Botucatu (2005), Masters in Agronomy - Energy in Agriculture by the Faculty of Agronomic Sciences - UNESP/Botucatu (2009) and PhD in Agronomy - Energy in Agriculture by the Faculty of Agronomic Sciences - UNESP/Botucatu (2013), with sandwich period at the University of Minho (UMINHO), in Braga, Portugal (ERASMUS MUNDUS Scholarship). Currently, she is a vice-coordinator of the Postgraduate Program in Environment and Regional Development of Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE). She teaches at the same university, teaching courses in Agronomy, Chemistry and Gastronomy. She is also a collaborating researcher at the Institute of Biosciences of Botucatu/UNESP, Faculty of Agronomic Sciences FCA/UNESP/Botucatu. She works as a collaborative researcher at RETE - Brazilian Network for Research and Management in Territorial Development. She has experience in the area of Agronomy, Food Science and Technology, Food Biochemistry, Fruit and Vegetable Post-Harvest Technology, Beverage Technology and Environment and Regional Development.
Possui graduação em Engenharia Agronômica pela Faculdade de Ciências Agronômicas - UNESP/Botucatu (2005), mestrado em Agronomia - Energia na Agricultura pela Faculdade de Ciências Agronômicas - UNESP/Botucatu (2009) e doutorado em Agronomia - Energia na Agricultura pela Faculdade de Ciências Agronômicas - UNESP/Botucatu (2013), com período sanduíche na Universidade do Minho (UMINHO), em Braga, Portugal (Bolsista ERASMUS MUNDUS). Atualmente é vice-coordenadora do Programa de Pós-graduação em Meio Ambiente e Desenvolvimento Regional da Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE), é docente desta mesma universidade ministrando disciplinas nos cursos de graduação em Agronomia, Química e Gastronomia. Também atua como pesquisadora colaboradora do Instituto de Biociências de Botucatu/UNESP, da Faculdade de Ciências Agronômicas FCA/UNESP/Botucatu. Atua como pesquisadora colaboradora da RETE - Rede Brasileira de Pesquisa e Gestão em Desenvolvimento Territorial. Tem experiência na área de Agronomia, Ciência e Tecnologia de Alimentos, Bioquímica de Alimentos, Tecnologia de Pós-colheita de frutos e hortaliças, Tecnologia de Bebidas e Meio Ambiente e Desenvolvimento Regional.