Rodrigo Scherer
Graduated in Pharmacy and Biochemistry modality in Food Science and Technology from the Federal University of Santa Maria (2001), Master in Food Science and Technology from the Federal University of Santa Maria (2004) and Ph.D. in Food Science from the State University of Campinas ( 2008). He is a Research Productivity Fellow at the Espírito Santo Research Foundation (FAPES). He is the Coordinator of the Postgraduate Program in Pharmaceutical Sciences at UVV since 2015. He coordinated the Technical Committee of the Capixaba Metrology Network (RCM) from 2013 to 2016. He is currently a full professor at Universidade Vila Velha (UVV-ES), working in undergraduate and graduate courses. He has experience in the field of chemical and biological testing, with an emphasis on the composition and biological activity of foods and natural products.
Possui graduação em Farmácia e Bioquímica modalidade Ciência e Tecnologia dos Alimentos pela Universidade Federal de Santa Maria (2001), mestrado em Ciência e Tecnologia dos Alimentos pela Universidade Federal de Santa Maria (2004) e Doutorado em Ciência de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (2008). É bolsista Produtividade em Pesquisa da Fundação de Amparo à Pesquisa do Espírito Santo (FAPES). Foi Coordenador do Programa de Pós-Graduação em Ciências Farmacêuticas da UVV de 2015 a 2023. Coordenou o Comitê Técnico de Ensaios da Rede Capixaba de Metrologia (RCM) de 2013 a 2016. Atualmente é professor titular da Universidade Vila Velha (UVV-ES), atuando em cursos de graduação e pós-graduação. Tem experiência na área de ensaios químicos e biológicos, com ênfase na composição e atividade biológica de alimentos e produtos naturais, química e qualidade de cafés.
Áreas De Investigação
- Visão geral
- Afiliação
- Publicações
- Ensino
- Identidade
- Ver todos