Carolyne Pimentel Rosado
Graduated in Nutrition from the State University of Rio de Janeiro/UERJ (2008), Master's Degree in Food, Nutrition and Health from UERJ (2015) and Doctorate in Sciences from UERJ (2019). Barista and coffee specialist. As a professor, she taught subjects in undergraduate courses in Nutrition, Pharmacy, Biomedicine and Gastronomy at Higher Education Institutions. She took disciplines in the area of Food Science, such as Bromatology, Food Technology, Tea and Coffee Studies and Services, Dietetic Technique, Management in Food Services, Food Microbiology and Hygiene and Legislation. Also, she taught classes in graduate courses.
Currently, she is a Postdoctoral student at PPGAN-UNIRIO, with a research project on investigating the influence of bioactive compounds from coffee extracts, obtained by different preparation methods and degrees of roasting, in prostate cancer cell lines.
In addition, she works as a collaborator in the research group Food, Nutrition and Health, at the Laboratory of Food Analysis (LABAL) and Laboratory of Cellular Biology and Nutrition (LABCEN) at the Fluminense Federal University. In research, he has been dedicated to the area of Food Science and Technology, with emphasis on the physical-chemical composition and quality of foods, antioxidant assays, bioactive compounds, product development, sensory analysis, integrating physical-chemical knowledge to the human metabolism of different components present in food.
Possui graduação em Nutrição pela Universidade do Estado do Rio de Janeiro/UERJ (2008), Mestrado em Alimentação, Nutrição e Saúde pela UERJ (2015) e Doutorado em Ciências pela UERJ (2019). Barista e especialista em café. Como docente, foi professora de disciplinas nos cursos de Graduação de Nutrição, Farmácia, Biomedicina e Gastronomia em Instituições de Ensino Superior. Assumiu disciplinas da área de Ciência de Alimentos, como Bromatologia, Tecnologia de Alimentos, Estudos e Serviços de Chá e Café, Técnica Dietética, Gestão em Serviços de Alimentação, Microbiologia de Alimentos e Higiene e Legislação. Também, ministrou aulas em cursos de pós-graduação.
Atualmente, é Pós doutoranda do PPGAN-UNIRIO, com projeto de pesquisa sobre investigar a influência de compostos bioativos de extratos de café, obtidos por diferentes métodos de preparo e graus de torra, em linhagens celulares de câncer de próstata.
Além disso, atua como colaboradora no grupo de pesquisa Alimentos, Nutrição e Saúde, do Laboratório de Análise de Alimentos (LABAL) e Laboratório de Biologia Celular e Nutrição (LABCEN) na Universidade Federal Fluminense. Na pesquisa, tem se dedicado a área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, com ênfase na composição e qualidade físico-química de alimentos, ensaios antioxidantes, compostos bioativos, desenvolvimento de produtos, análise sensorial, integrando os conhecimentos físico-químicos ao metabolismo humano de diferentes componentes presentes nos alimentos.
Áreas De Investigação
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