He holds a Ph.D. degree in Pharmacy from the Fluminense Federal University (1977), a master's degree and a doctorate in Veterinary Medicine (Hygiene.Veterinary and Technological Processing of Animal Origin Products) from the Universidade Federal Fluminense (2001 and 2007). He is currently a researcher at the Agricultural Research Company of the state of Rio de Janeiro. He was a full professor at the Augusto Motta University Center, the Food Irradiation course at Med. Vet / UFF Faculty and professor of Physical and Chemical Control at the Faculty of Pharmacy at UFF. He has experience in the area of Food Science and Technology, with emphasis on Technology of Animal Products, working mainly in the following subjects: physicochemical and food microbiology, food safety, technological production process, gamma irradiation, quality improvement of life and in homeopathy applied to the animals of production.
Possui graduação em Farmácia (1977), mestrado (2001)e doutorado em Medicina Veterinária(Higiene.Veterinária e.Processamento Tecnológico Produtos de Origem Animal) pela Universidade Federal Fluminense ( 2007). Atua como pesquisador da Empresa de Pesquisa Agropecuária do estado do Rio de Janeiro. Foi professor titular do curso de farmácia e mestrado do Centro Universitário Augusto Motta; do Curso de Irradiação de Alimentos na Faculdade de Med. Vet/UFF e professor de Controle Físico-química na Faculdade de Farmácia da UFF. Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, com ênfase em Tecnologia de Produtos de Origem Animal, atuando principalmente nos seguintes temas: físico-química e microbiologia de alimentos, segurança dos alimentos, processamento tecnológico de alimentos, irradiação gama, melhoria da qualidade de vida e em homeopatia aplicada aos animais de produção.