Has a bachelor's in Chemical Engineering from State University of Campinas (1985), master's in Food Engineering from State University of Campinas (1992) and PhD in Chemical Engineering from Technical University of Denmark (1998). As a lecturer of the Chemical Engineering Department of São Carlos Federal University since 1989, she has experience in the Chemical Engineering area, focusing on Biochemical Engineering, acting on the following subjects: vaccines production; recombinant protein production on E. coli cultures; studies of metabolism and physiology of E. coli and S. typhimurium; live bacterial vectors; use of agriculture wastes for 1st and 2nd generation ethanol production. She was president of the UFSCar Internal Biosafety Commission from 2012 to 2015.
Possui graduação em Engenharia Química pela Universidade Estadual de Campinas (1985), mestrado em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (1992) e doutorado em Engenharia Química - Technical University of Denmark (1998). Professora do Departamento de Engenharia Química da Universidade Federal de São Carlos desde 1989, tem experiência na área de Engenharia Química, com ênfase em Engenharia Bioquímica, atuando principalmente nos seguintes temas: produção de vacinas; produção de proteínas recombinantes em cultivos de E. coli; estudos do metabolismo e fisiologia de E. coli e S. typhimurium; vetores bacterianos vivos; reaproveitamento de resíduos agroindustriais para produção de etanol de 1a e 2a gerações. Foi presidente da Comissão Interna de Biossegurança da UFSCar de 2012 a 2015.