I graduated in 2013 in Food Engineering at the State University of Campinas (UNICAMP). I had worked as Application Engineer at multinational enterprise as sales and engineering team support, in the field of food processing equipment until 2016 when I have woked for a small producer of fruit candies and jams as Quality Engineer Junior (2017). I am Master in Science, in Food Science and Technology by the Food Technology Institute (2020). I've made my dissertation focusing on sustainability by agribusiness by-product valorization through the use of defatted cashew-nut, sunflower and palm kernel flour at human food, and seeking the potential prebiotic effect and antioxidant capacity after in vitro gastrointestinal digestion, aiming to develop food ingredients with health benefits claim.
Sou Engenheira de Alimentos formada em 2013 pela Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Atuei como Engenheira de Aplicação em multinacional como suporte a vendas e a engenharia no setor de equipamentos de processamento de alimentos (até 2016) e em microempresa de fabricação de doces e geleias a base de frutas como Analista de Qualidade e de Pesquisa e Desenvolvimento (2017). Sou Mestre em Ciência e Tecnologia de Alimentos pelo Instituto de Tecnologia de Alimentos, ITAL (2020). Desenvolvi minha dissertação de mestrado com foco em sustentabilidade por valorização de resíduos agroindustriais com aplicação de farinha desengordurada de castanha-de-caju, girassol e palmiste na alimentação humana, investigando o potencial efeito prébiotico e capacidade antioxidante após digestão gastrointestinal simulada, visando desenvolver ingredientes bioativos benéficos à saúde. Atualmente sou aluna de Doutorado na Faculdade de Ciências Farmacêuticas da Universidade de São Paulo (FCF/USP), com o foco na produção de óleo ômega-3, estabilidade oxidativa e aspectos relacionados à saúde cardiovascular.