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Francisco Weshley Maciel Silva

PhD in Food Engineering from the University of Campinas - UNICAMP (2019-2023), where develoed an integrated extraction / hydrolysis system in subcritical water with real-time monitoring of its generated products. Master in Food Engineering from UNICAMP (2017-2019), whose job was to produce biogas rich in methane from the açaí core, through the integration between hydrolysis technologies in subcritical water and anaerobic digestion. Graduated in Food Engineering from the Federal University of Pará (2012-2016), period in which he was an intern at the Center for Agro-food Valorisation of Bioactive Compounds in the Amazon (CVACBA) for 6 months, working in the service provision sector, performing analyzes of physico-chemical characterization, determination of phenolic contents and antioxidant activity on food. And he was a scientific initiation scholarship holder (CNPQ / FAPESPA) for 3 years and 6 months, where he acquired experience in the area of ​​Food Science and Technology, working with Amazonian plant matrixes rich in bioactive compounds, especially in the area of ​​cocoa pre-processing (Theobroma cacao Var. Forasteiro), studying in particular methods for the conservation of bioactive compounds. Has 10 articles published in scientific journals, 3 patents and 45 papers published in conference proceedings, with 8 complete papers, 7 expanded abstracts and 30 abstracts.
Possui Doutorado em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas - UNICAMP (2019-2023), onde desenvolveu um sistema integrado de extração/hidrólise em água subcrítica com monitoramento em tempo real de seus produtos gerados. Possui Metrado em Engenharia de Alimentos pela UNICAMP (2017-2019), cujo trabalho foi produzir biogás rico em metano a partir do caroço de açaí, através da integração entre as tecnologias de hidrólise em água subcrítica e digestão anaeróbia. Possui Graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal do Pará - UFPA (2012-2016), período no qual foi estagiário do Centro de Valorização Agroalimentar de Compostos Bioativos da Amazônia (CVACBA) por 6 meses, atuando no setor de prestação de serviços, realizando análises de caracterização físico-químicas, determinação de conteúdos fenólicos e atividade antioxidante sobre alimentos. E foi bolsista de iniciação científica (CNPQ/FAPESPA) durante 3 anos e 6 meses, onde adquiriu experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, trabalhando com matrizes vegetais amazônicas ricas em compostos bioativos, em especial na área de pré-processamento de cacau (Theobroma cacao Var. Forasteiro), estudando em particular métodos para conservação dos compostos bioativos. Possui 10 Artigos publicados em revistas científicas, 3 patentes e 45 trabalhos publicados em anais de congressos, sendo 8 trabalhos completos, 7 resumos expandidos e 30 resumos.

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